10 Goede Redenen om Seltmann Porselein te kopen

seltmann poreslein logo 2

1. Grondstoffen en gemaakt in Duitsland
Het porselein van Seltmann Weiden bestaat uit natuurlijke grondstoffen, t.w; 50% kaolin en 25% quartz en 25% feldspat. Als gevolg van deze grondstoffen en de productie in onze eigen fabrieken in Duitsland is Seltmann Weiden erg flexibel en kunnen zeer snel voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten. Korte termijnleveringen zijn dan ook geen probleem.

2. De hoogste Kwaliteit door de modernste Techniek
Sinds de oprichting in het jaar 1910, is Seltmann voor 100% een familiebedrijf. Elke generatie van de familie Seltmann is trots op de zeer hoge kwaliteit van het Seltmann product. Constante investeringen in state-of-the-art technologieën garanderen dat de productie, nu en in de toekomst, de naam Seltmann Weiden synoniem maakt met de hoogste kwaliteit

Made in Germany... SELTMANN
Seltmann - porselein is een gegarandeerd “Made in Germany” kwaliteitsproduct. Als teken daarvan staat op alle Seltmann artikelen in het bodemstempel “Made in Germany”.

Lood en Cadmium vrij
Het porselein van Seltmann is lood- en cadmium-vrij en wordt hierop regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria.

10 Goede Redenen voor Seltmann Porselein
10 Goede Redenen voor Seltmann Porselein

3. Milieuvriendelijke Productie
Het porselein van Seltmann wordt gebrand m.b.v. milieuvriendelijke aardgas. Ieder witporseleinen artikel wordt 2x gebrand. De eerste brand, de zogenaamde "bisquitbrand”, gebeurd bij een temperatuur van ongeveer 1000 ° C, en de tweede brand, de "glazuur-brand", bij een temperatuur van 1450 °C. Deze hoge baktemperatuur, de hoogste voor keramische producten, in combinatie met de gebruikte grondstoffen, verleent het Seltmann servies zijn extreme hardheid en duurzaamheid.

4. Extreem Hard & Krasbestendig
Het glazuur van het porselein van Seltmann is zeer hard. Op de schaal van Mohs, die de hardheid van de producten bepaald en die gaat van 0 tot 10 (van het zachtste materiaal tot het hardste materiaal), bevind ons hardporselein zich op 8,2. Andere keramische producten, zoals bv. Fine Bone Chine bevind zich op ongeveer 7. Dat betekent dat ze kwetsbaarder zijn dan Seltmann hardporselein en Seltmann Diamant porselein.

Krasbestendigheid van Seltmann Porselein
Metalen, waaruit bestek is gemaakt, zijn ook minder dan 8,2. Dit betekent dat Seltmann porselein niet bekrast kan worden door het bestek.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

5. Chip protection
De hardheid van de body en het glazuur maakt Seltmann porselein extreem duurzaam en geschikt voor dagelijks gebruik in een profesionele of huiselijke omgeving. Het Seltmann porselein is zeer goed bestand tegen breuk en chippen. Om de chip-weerstand van de vlakke delen te verbeteren, zijn deze voorzien van zogenaamde "gerolde randen"

Vlak oppervlak
Het oppervlak van de Seltmann borden zijn absoluut vlak, zonder verhogingen of verdiepingen. Dat betekent, jus blijft waar het hoort te blijven en loopt niet naar het centrum of de buitenkant van het bord.

6. Seltmann Porselein met diamant geslepen
De ongeglazuurde voeten van het porselein van Seltmann zijn gepolijst met diamant, een van de weinige materialen welke geschikt zijn om ons porselein te polijsten. Dit maakt de voeten (onderkant) absoluut glad en zorgt ervoor dat er geen voet van een Seltmann-artikel gevoelige oppervlakken zoals houten of glazen tafels zal bekrassen, en ook niet het glazuur van de andere porseleinen artikelen wanneer ze gestapeld worden. De goed gepolijste onderkant van de de Seltmann - serviesartikelen zullen dan ook geen vloeistoffen of kleur opnemen van metalen werktafels of metalen opbergsystemen en dit ook niet afgeven op andere porseleinen artikelen wanneer ze gestapeld zijn.

Wilt u de Seltmann serviezen zien? Beat, Marie Luise, Life Fashion, Country Life, Trio Highline, Growth, Diversity en het Seltmann servies Lido Black Line

7. Excellente Thermische opslag van Seltmann porselein
Seltmann serviesgoed heeft een uitstekende warmte- en koude opslag. Door het voorverwarmen of koelen van de borden, kan er veel energie worden opgeslagen in het porselein. De warmte, koude wordt langzaam afgegeven, waardoor het voedsel voor een lange tijd warm, koud blijft. Dit is essentieel voor de professionele gebruiker maar ook zeker een goede reden om thuis voor Seltmann servies te kiezen. Met het oog op deze specifieke functie zijn de bodems van de borden dikker dan de randen. Hierdoor wordt er meer warmte en/of koude opgeslagen in de borden.

10 Goede redenen voor Seltmann Porselein | OnlineServies.nl
10 Goede redenen voor Seltmann Porselein | OnlineServies.nl

8. Seltmann Servies - Poriën vrij & Hygiënisch
Het porselein van Seltmann is een volledig verglaasd en daardoor absoluut dicht. Dat betekent dat het geen vloeistoffen absorbeert, zelfs niet via de ongeglazuurde delen zoals de voeten. Seltmann servies is poriën vrij, het extreem dichte, gladde oppervlak van Seltmann - porselein is dan ook niet poreus en laat geen openingen voor restjes of bacteriën. Dit is een waardevol pluspunt voor de hygiëne, en ook een energiebesparing tijdens het gemakkelijk reinigen.

9. Selmann Servies 100% Vaatwasmachinebestendig
Het porselein van Seltmann is 100% vaatwasmachinebestendig, ongeacht of het gedecoreerd of gedecoreerd is. Zelfs na duizenden afwasbeurten. Seltmann garandeert zelfs zijn goud-decoraties op het serviesgoed en deze zijn dan ook 100% vaatwasmachinebestendig.

10. Seltmann Servies is Magnetron-Oven & Salamander-bestendig
Het porselein van Seltmann is 100% magnetronbestendig. De enige uitzonderingen hierop zijn die artikelen welke voorzien zijn van goud- of platinadecoraties. Ook kan het Seltmann servies tegen extreem hoge temperaturen, zonder dat het beschadigt. Daarom kan Seltmann serviesgoed worden gebruikt in conventionele ovens evenals in salamanders, voor soufflés en "au gratin".

Klantbeoordelingen
(9,2/10)
99% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en Webshop

Onlineservies.nl is dé online servieswinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlineservies.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Tips van de serviesexpert
  1. Hoe onderhoud ik mijn servies?
  2. Mag mijn servies in de vaatwasser?
  3. Wat is jullie levertijd?
  4. Kan het servies in de magnetron?
  5. Waar zit jullie winkel?