Porselein servies

Porselein servies voor dagelijks gebruik
Een porseleinen servies heeft een lichte, elegante uitstraling en is een aanwinst op iedere tafel, zelfs voor het dagelijks gebruik! In tegenstelling tot de meer robuuste en stevige uitstraling van aardewerk serviesgoed is een servies van porselein, door een andere samenstelling van het materiaal, fijner van structuur. Hierdoor kan een ontwerp van een porselein servies veel dunner uitgevoerd worden dan van een aardewerk servies.

Porseleinen borden
Porselein servies wordt al eeuwenlang gebruikt. Vondsten uit scheepswrakken, waarbij verrassend heldere kleuren op de porseleinenborden en ander serviesgoed werden aangetroffen, zijn daar de stille getuigen van.
De decoraties in prachtige kleuren op een servies van porselein wordt onder de glazuurlaag aangebracht, waarna het opnieuw gebakken wordt. Het harde glazuur vormt een perfecte bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Na het afbakken op hoge temperatuur wordt porselein hard, niet poreus en klinkt helder als je er met een (thee)lepeltje tegenaan tikt.
Door deze eeuwenoude kennis en technieken op een porseleinen servies van nu toe te passen, ontstaan stijlvolle en moderne ontwerpen in sprankelende kleuren en met verfijnde motieven.

Porselein servies voor het dagelijks gebruik
Omdat porselein hittebestendig is, zijn er praktische ovenschalen ontworpen die perfect passen bij de rest van het servies, met hetzelfde motief of patroon. Hierdoor kan een heerlijke lasagne of een oosterse tajine zo vanuit de oven op tafel gezet worden. Daarnaast kunnen ook de porseleinen borden probleemloos in de oven worden voorverwarmd.

Wees echter voorzichtig met gedecoreerd porselein serviesgoed in de magnetron en vaatwasser. Porselein servies met goud- en zilverkleurige decoraties mag niet in de magnetron. Ook kunnen bepaalde verfsoorten ernstig vervagen door agressieve wasmiddelen van
de vaatwasser.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Klantbeoordelingen
(9,2/10)
99% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en Webshop

Onlineservies.nl is dé online servieswinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlineservies.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Tips van de serviesexpert
  1. Hoe onderhoud ik mijn servies?
  2. Mag mijn servies in de vaatwasser?
  3. Wat is jullie levertijd?
  4. Kan het servies in de magnetron?
  5. Waar zit jullie winkel?