Fine China

Fine China voor de fijnproever
Fine China servies is gemaakt van porselein, waarbij de ingrediënten voor het maken van porselein een andere verhouding heeft dan dat van Bone China serviesgoed. Door deze andere verhoudingen kan van Fine China porselein nog dunner serviesgoed geproduceerd worden.

Kenmerken Fine China
Fine China porselein heeft een aantal specifieke kenmerken. Zo is door het dunne servies het lichtdoorlatend effect van porselein nog beter zichtbaar en is de toon helder en licht als je er tegenaan getikt wordt. Daarnaast is de kleur een duidelijk kenmerk van Fine China. Hoe verfijnder de verhoudingen van de grondstoffen zijn, hoe witter het uiteindelijke porselein zal zijn.

Gedecoreerd Fine China
De vaak subtiele en fijne decoraties op een servies van Fine China worden over het algemeen onder de glazuurlaag aangebracht. Daarna wordt het opnieuw afgebakken. Het harde glazuur vormt een perfecte bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Al blijft voorzichtigheid natuurlijk geboden. Botte messen en krassende vorken kunnen onherstelbare schade veroorzaken in gedecoreerd serviesgoed. Fine China porselein met decoraties op de glazuurlaag zijn vaak siervoorwerpen. Water en bestek zouden immers de verf kunnen aantasten.

Servies voor de fijnproever
Een servies van Fine China is de kers op de taart tijdens bijzondere etentjes en absoluut sfeer verhogend voor de fijnproever! Agressieve vaatwasmiddelen kunnen echter de gekleurde decoraties aantasten en ernstig verbleken. Het is daarom verstandig om deze serviesdelen met de hand af te wassen. Ook mag Fine China met goud- en zilverkleurige decoraties niet in de magnetron.
Bent u opzoek naar een klassiek,landelijk of modern Fine China servies? OnlineServies heeft een grote serviescollectie met vele materialen en soorten voor u.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Klantbeoordelingen
(9,2/10)
99% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en Webshop

Onlineservies.nl is dé online servieswinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlineservies.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Tips van de serviesexpert
  1. Hoe onderhoud ik mijn servies?
  2. Mag mijn servies in de vaatwasser?
  3. Wat is jullie levertijd?
  4. Kan het servies in de magnetron?
  5. Waar zit jullie winkel?