Kopjes

Kopjes in alle soorten en maten
Van kopjes heb je eigenlijk nooit genoeg. Kopjes met een oortje, al dan niet voorzien van een bijpassend schoteltje, bewerkt met afbeelding of helemaal effen, zijn ze in vrijwel elk huishouden te vinden en doen vrijwel dagelijks dienst. Kopjes zijn onmisbaar in je servies!

Moderne kopjes
Stonden er vroeger vooral de overbekende gebloemde kopjes met bijpassende schoteltjes in servieskasten. Tegenwoordig hebben effen kopjes, met een brede gekleurde rand of met een fijn lijnenspel hun plekje binnen het servies veroverd. Inmiddels hebben de ouderwets gebloemde kopjes plaats gemaakt voor een modern gevormd kopje met een gestileerde bloemmotief.

Kopjes van een thee- of koffieservies
Omdat kopjes van het servies dagelijks worden gebruikt, is de kans op breuk groter. Vaak verdwijnen dergelijke kopjes en schoteltjes achterin de kast. Heel soms wordt het kopje bij een ander schoteltje gezocht wat een beetje bij elkaar past. Zo’n combinatie wordt ook wel eens een ‘blouse en rokje’ genoemd.

Hoeveel kopjes?
Wil je een thee- of koffieservies kopen? Koop er dan los een extra stel kopjes en schoteltjes bij, zodat je bij breuk toch je servies compleet houdt. Behandel ze voorzichtig met het in- en uitruimen van de vaatwasser en wees zuinig met het wasmiddel. Hardnekkige vlekken van thee en koffie zijn vaak eenvoudig te verwijderen met wat citroensap. Stapel de kopjes bij voorkeur niet op elkaar in de kast. Zo heb je er het langste plezier van.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Klantbeoordelingen
(9,2/10)
99% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en Webshop

Onlineservies.nl is dé online servieswinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlineservies.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Tips van de serviesexpert
  1. Hoe onderhoud ik mijn servies?
  2. Mag mijn servies in de vaatwasser?
  3. Wat is jullie levertijd?
  4. Kan het servies in de magnetron?
  5. Waar zit jullie winkel?